Mikkelin Kalevalaisten hallitus toivottaa jäsenilleen jaksamista tässä poikkeustilanteessa. Pidetään huolta itsestämme, soitellaan ja viestitellään.

Valoisaa kevättä kaille!

 

TAPAHTUMAT 2020:

 

Kalevalaisten Naisten Liiton tapahtumakalenterissa on järjestömme perustajan kirjailija Elsa Heporaudan elämästä kertova Palava tahto -kesäteatteriesitys Puumalan Sahanlahdessa lauantaina 13.6.2020. Tämän hetkisen tiedon mukaan emme vielä pysty sanomaan toteutuuko päivä suunnitellusti. Alkuperäinen ilmoittautumisaika on maaliskuun loppuun; jo nyt n. 50 kalevalaista naista on alustavasti ilmoittautunut.

Pieni näytelmätyöryhmä alkaa joka tapauksessa harjoittelemaan esitystä huhtikuun alussa. Jo nyt paikan varanneiden ei tarvitse tehdä toistaiseksi mitään. Seuraamme viranomaistiedotteita ja teatteri- ja majoitusvarauksen voi perua kuluitta myöhemmin.

Ilmoittautua voi mukaan vielä myöhemminkin kevään aikana, kun tilanne tästä selkenee ja tiedetään, joko virus on hellittänyt otettaan.

Yhteistyössä Kalevalaisten Naisten Liitto ja Sahanlahti Resort

"Yleisen hädän aiheuttama joukkosuggestio taivuttaa itsekkäimmänkin lähimmäisenrakkauteen. Vaaranohimerkin kajahdettua on hän tosin jälleen vetänyt ylleen entisen karvaisen kaapunsa."
Elsa Heporauta - Elämäni kaarisilta

 

KAIKKI KEVÄÄN TAPAHTUMAT ON PERUTTU.

 

Koronatilanteeseen liittyen 2.4.2020 tilaisuus on peruttu.

HUHTIKUU:

To 2.4.2020 klo 17.00 Käspaikkojen maailma - kurkistus ortodoksisuuteen. Ortodoksikirkon seurakunatasalissa käspaikkanäyttely, jossa Pia Suorsa kertoo mm. kirjontakuvioiden symboliikasta. Samalla mahdollisuus tutustua Mikkelin ortodoksiseen kirkkoon. Kaikille avoin tilaisuus.

 

 

 TAPAHTUMAT 2018:

KAIKKI 2018 TAPAHTUMAT POISTIN VAHINGOSSA, terveisin Eeva

 

 

 TAPAHTUMAT 2017:

 

ELOKUU:

- Kansallispukujen tuuletus Kenkäverossa la12.8 klo 12-15.00. Tule kansallispuvussa tai muinaispuvussa, jos sinulla sellainen on. Tai tule muuten vaan. Kansallispukuklinikka palvelee taas ja Mikkelin Kansantanssin ystävät esiintyvät.

- Ainojen saunailta ma 28.8, Pitkäjärven rannassa Anna Liisa Pasosen luona osoitteessa Uittamonsalmentien15A. Illassa mukana kampaaja Maija Viantie kertomassa hiuksiin liittyvistä ongelmista ja hoidoista. Mieti valmiiksi Maijalle kysymyksiä ! Mukaan omat eväät, saunajuomat ja pyyhe! Anna Liisa keittää kahvin. Yhteiskyytiä tarvitsevat ilmoittautuminen Eeva Ikoselle, eeva.ikonen@surffi.fi tai 050 5725649. Myös kaikki Wäinämöiset ovat tervetulleita ! 🙂

 

LOKAKUU:

 

SOLJILLA SOREAKSI, SPIRAALEILLA KOREAKSI
- muotia tuhannen vuoden takaa

Suomi on 100-vuotias, mutta miten täällä Etelä-Savossa elettiinkään jo 1000 vuotta sitten! Mikkelissä on runsas myöhäisrautakauden arkeologinen perintö ja lauantaina 21.10.2017 klo 10-15 järjestämme seminaarin, joka herättää tuon ajan pukeutumisen henkiin! Tuukkalan kalmiston löytöjen pohjalta on tehty kaksi pukurekonstruktiota, ja uusimman tutkimuksen myötä täsmentyvät haudoista löytyneiden lautanauhojenkin kuviot.    

HUOM: Ilmoittautumis päivämäärä muutettu eli 15.10 mennessä !!!!                                 


Ohjelma oikealla ylhäällä, klikkaa kuvaa, saat suuremmaksi!!!!!

 

 MARRASKUU:

 Jäsenilta Elomaan talolla 13.11. klo 18-20, MUISTIKKO-ilta, Katri Lahikainen alustaa sotalapsitoiminnasta Pohjoismaissa. Muutenkin voi muistella viimeistä sataa vuotta ja tallentaa muistonsa SKS:n Muistikko-palveluun, joka myös esitellään. Kaikile avoin ilta, kahvitarjoilu!

< Muistikko.fi - on Suomen Kirjallisuuden seuran palvelu Suomi 100-vuoden ajaksi. Siellä voi kertoa tarinoita omasta elämästäsi 100 vuotta täyttävässä Suomessa ja jakaa ne muiden kanssa, http://muistikko.finlit.fi/

 

JOULUKUU:

- Vuosi lopetellaan Kauneimmat joululaulut-tapahtumaan pe 15.12 klo 18.00 tuomiokirkossa.Halutessasi voit osallistua myös kolehdin kantamiseen mieluiten, ei pakollinen, kansallis- tai muinaispuvussa. Joululaulujen jälkeen glökihetki ravintola Huviretkessä.

                          

 

 

 

 

 

JÄSENILLAT PYRITÄÄN PITÄMÄÄN MAANANTAISIN ja niitä voidaan järjestää enemmänkin, jos ajankohtaisia, kiinnostavia teemoja esitetään.

 

TARKEMMAT TIEDOT AJANKOHTAISISTA TAPAHTUMISTA NÄET LÄSI-SAVON JÄRJESTÖPALSTALTA SUNNUNTAISIN !

MUITA TAPAHTUMIA: lisätty yksi muun yhdistyksen tapahtuma ja yksi liiton tapahtuma sekä Kuhmon Kamarimusiihin tapahtuma.