TAPAHTUMAT 2021

HYVÄÄ ALKANUTTA UUTTA VUOTTA 2021!

 

Vallitsevan tilanteen takia emme ole vielä suunnitellut tälle vuodelle ohjelmaa. Kannatta seurata Kalevalaisten Naisten Liiton nettisivuja,  www.kalevalaistennaistenliitto.fi  Siellä on paljon vinkkejä eri sivuille ja tapahtumiin.

Ma 18.1.2021 klo 18-19.30 Yhdistysten etäkahvit Teasilla, vieraana Kalevala Korun toimitusjohtaja Kirsi Paakkari. Kannattaa liittyä seuraan ketä kiinnostaa ja kenellä mahdollisuus.

 

 

TAPAHTUMAT 2020 

 

 Arvoisat Mikkelin Kalevalaisten jäsenet.

Joulu lähestyy vinhaa vauhtia ja äidin askareet on niin kiireiset.

Tämä poikkeuksellinen vuosi on päättymässä. Pidetään toisistamme huolta että selvitään 1tulevaan vuoteen.

Haluan toivottaa Teille ja Teidän läheisille Hyvää Joulua ja Parempaa tulevaa vuotta 202!

 

Lumiset oksat vihreän puun

kimmeltää valossa jouluisen kuun.

katselen tähtien hopeista nauhaa

toivotan jouluusi lämpöä, rauhaa!

 

Jouluterveisin Eeva

 

 

JOULUKUU:

Mikkelin Kalevalaist viettää yhteistä iltaa Ravintola Vaihassa (Rautatieasema) 7.12.2020 klo 17.00 glögin, joulupuuron ja torttukahvin merkeissä.

Jäsenille maksuton, muille 18€. 

Sitovat ilmoittautumiset 3.12.2020 mennessä Eevalle 050-5725649 tai eeva.ikonen@surffi.fi

Tulkaa nauttimaan yhdessäolosta. Ravintola on varattu vain meidän käyttöön.

 

 

 

LOKAKUU:

Kuvia ja tarinoita Etelä-Savon luontokohteista, satunnainen Retkuilija Anssi Toivanen esittelee luontokuviaan ja-kertomuksiaan. Korontilanteen vuoksi 20 ensimmäistä ilmoittautunutta mahtuu mukaan! Tilaisuus on kaikille avoin.             Tilaisuus järjestetään Seurakuntakeskuksen aulakahviossa ma 12.10.2020 klo 18.00, kahvitarjoilu 17.30 alkaen.

Ilmoittautumiset 10.10 mennessä Eeva Ikonen; eeva.ikonen@surffi.fi tai 050-5725649

Tervetuloa, tuokaa puolisot, ystävät ja naapurit mukaan.

 

SYYSKUU:   

 "Metsänhenki- Kalevalaisten kaikille avoin syysretki ma 21.09. Säynätin kodalle. Lähtö kimppakyydein klo 17 Mikkelistä. Tarjolla makkaraa, lettuja ja juomaa. Ilmoittaudu tarjoiluun (myös ruokarajoitteet) ja kimppakyytiin pe 18.9. mennessä sihteerille: noora.ruuth@gmail.com/ 0407585180 (myös WA),

Tervetuloa mukaan !  Vietetään mukava syysilta yhdessä!

Valitettavasti tämä tilaisuus jouduttaan perumaan vähäisen lähtijämäärän takia!!!!!!

 

ELOKUU:

Kansallispukujen tuuletus on su 9.8.2020 klo 12.00 - 14.00 Kenkäveron pihapiirissä.  Yhdessäoloa ja juttelua kansallispukuisten ja kansallispuvuista kiinostuneiden kanssa/seurassa. Omakustanteinen kahvihetki mahdollisuus Kenkäveron kahviloissa. Tänä vuonna ei ole järjetettyä ohjelmaa. Kiinnostus suomalaisista kansallispuvuista ja perinteistä riittää.

TERVETULOA mukaan !!

 

 

HUHTIKUU:

To 2.4.2020 klo 17.00 Käspaikkojen maailma - kurkistus ortodoksisuuteen. Ortodoksikirkon seurakunatasalissa käspaikkanäyttely, jossa Pia Suorsa kertoo mm. kirjontakuvioiden symboliikasta. Samalla mahdollisuus tutustua Mikkelin ortodoksiseen kirkkoon. Kaikille avoin tilaisuus.

 

 

 TAPAHTUMAT 2018:

KAIKKI 2018 TAPAHTUMAT POISTIN VAHINGOSSA, terveisin Eeva

 

 

 TAPAHTUMAT 2017:

 

ELOKUU:

- Kansallispukujen tuuletus Kenkäverossa la12.8 klo 12-15.00. Tule kansallispuvussa tai muinaispuvussa, jos sinulla sellainen on. Tai tule muuten vaan. Kansallispukuklinikka palvelee taas ja Mikkelin Kansantanssin ystävät esiintyvät.

- Ainojen saunailta ma 28.8, Pitkäjärven rannassa Anna Liisa Pasosen luona osoitteessa Uittamonsalmentien15A. Illassa mukana kampaaja Maija Viantie kertomassa hiuksiin liittyvistä ongelmista ja hoidoista. Mieti valmiiksi Maijalle kysymyksiä ! Mukaan omat eväät, saunajuomat ja pyyhe! Anna Liisa keittää kahvin. Yhteiskyytiä tarvitsevat ilmoittautuminen Eeva Ikoselle, eeva.ikonen@surffi.fi tai 050 5725649. Myös kaikki Wäinämöiset ovat tervetulleita ! 🙂

 

LOKAKUU:

 

SOLJILLA SOREAKSI, SPIRAALEILLA KOREAKSI
- muotia tuhannen vuoden takaa

Suomi on 100-vuotias, mutta miten täällä Etelä-Savossa elettiinkään jo 1000 vuotta sitten! Mikkelissä on runsas myöhäisrautakauden arkeologinen perintö ja lauantaina 21.10.2017 klo 10-15 järjestämme seminaarin, joka herättää tuon ajan pukeutumisen henkiin! Tuukkalan kalmiston löytöjen pohjalta on tehty kaksi pukurekonstruktiota, ja uusimman tutkimuksen myötä täsmentyvät haudoista löytyneiden lautanauhojenkin kuviot.    

HUOM: Ilmoittautumis päivämäärä muutettu eli 15.10 mennessä !!!!                                 


Ohjelma oikealla ylhäällä, klikkaa kuvaa, saat suuremmaksi!!!!!

 

 MARRASKUU:

 Jäsenilta Elomaan talolla 13.11. klo 18-20, MUISTIKKO-ilta, Katri Lahikainen alustaa sotalapsitoiminnasta Pohjoismaissa. Muutenkin voi muistella viimeistä sataa vuotta ja tallentaa muistonsa SKS:n Muistikko-palveluun, joka myös esitellään. Kaikile avoin ilta, kahvitarjoilu!

< Muistikko.fi - on Suomen Kirjallisuuden seuran palvelu Suomi 100-vuoden ajaksi. Siellä voi kertoa tarinoita omasta elämästäsi 100 vuotta täyttävässä Suomessa ja jakaa ne muiden kanssa, http://muistikko.finlit.fi/

 

JOULUKUU:

- Vuosi lopetellaan Kauneimmat joululaulut-tapahtumaan pe 15.12 klo 18.00 tuomiokirkossa.Halutessasi voit osallistua myös kolehdin kantamiseen mieluiten, ei pakollinen, kansallis- tai muinaispuvussa. Joululaulujen jälkeen glökihetki ravintola Huviretkessä.

                          

 

 

 

 

 

JÄSENILLAT PYRITÄÄN PITÄMÄÄN MAANANTAISIN ja niitä voidaan järjestää enemmänkin, jos ajankohtaisia, kiinnostavia teemoja esitetään.

 

TARKEMMAT TIEDOT AJANKOHTAISISTA TAPAHTUMISTA NÄET LÄSI-SAVON JÄRJESTÖPALSTALTA SUNNUNTAISIN !

MUITA TAPAHTUMIA: lisätty yksi muun yhdistyksen tapahtuma ja yksi liiton tapahtuma sekä Kuhmon Kamarimusiihin tapahtuma.